Роздуми про технології

TopDigit 6+1 №5: що почитати протягом тижня. Технології ідентифікації, вибори по інтернету та як алгоритми відбору контенту впливають на те, що ми читаємо

В рубриці вихідного дня – 6 статей та один онлайн-сервіс. Цього разу я пропоную читати про технології біометричної ідентифікації, як алгоритми спрощують те, що ми читаємо та онлайн-вибори.
 
Біометрична ідентифікація уже давно використовується замість паролів. Face ID у Apple-пристроях, відбиток пальців для проведення платежів, цифровий підпис та багато іншого. Про це розповідає видання The Bell.
 
«Радіо свобода» публікує колонку про готовність України до онлайн-виборів. На щастя, матеріал створено фахівцем з безпеки, який наводить не лише тотальні переваги такого підходу, але й оцінює ризики і питання безпеки. Особисто я була б більш категорична і сказала, що «успішним цей процес стане аж ніколи», але ця публікація теж цікава своїм зваженим підходом до проблеми.
 
В травні цього року Facebook віддала $400 млн за сервіс пошуку по GIF-файлам Giphy. Видання «Стартапи і бізнес» розповідає історію цього проекту – як він перетворився з маловідомого сервісу на трендовий інструмент, який в результаті обійшовся засновникам в таку суму при поглинанні.
 
Влітку я мала спробу співробітництва з одним проектом, головна вимога до текстів якого була – писати просто. Відразу скажу, що моя спроба провалилась, бо речення на 2,5 рядочки – це уже було «за складно для нашої аудиторії». Я ту марну справу покинула, хоча до сих пір впевнена, що я не пишу аж занадто складно. Можна довго писати, чому так сталося – чому вимога «простоти» і речень на 5 слів стали одним з мейнстрімів сучасного текстового онлайн-контенту. Як ми стали отримувати більшість контенту у вигляді простого інформаційного фаст-фуду і чому це проблема – про це пише «Дзеркало тижня»
 
Ще один матеріал про вплив алгоритмів на якість контенту, який ми отримуємо, на цей раз від Роскомсвободи, проекту, що бореться за вільний Рунет.
 
Bazilik розмірковує про ефективність онлайн-навчання. Матеріал – це дуже спрощений, хоча вельми систематизований гайд по тому, що таке онлайн-навчання. Деякі пункти викликають посмішку у людини, яка має досвід онлайн-викладання, до прикладу, про «відсутність взаємодії з викладачами та іншими студентами», але це можна пробачити.
 
Сьомий пункт у переліку TopDigit 6+1 – це онлайн-сервіс. На цей раз я хочу розповісти про проект Happymonday – таймер Moon https://happymonday.ua/moody. Відкриваєте сайт, вибираєте фоновий звук і працюєте – за бажанням – під звуки лісу, кав’ярні, шум дощу чи спокійну музику.
 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *