Роздуми про технології

TikTok з «яблучним» присмаком, 45 днів на угоду та «орендатор» американської аудиторії

TikTok точно стане лідером по згадках в ІТ-медіа влітку 2020 року. Не встигли всі обговорити інтерес Microsoft до купівлі TikTok, як з’явилися чутки про те, що інтерес до цього сервісу коротких відео проявила Apple.

Правда, новина в англомовному інфопросторі існувала аж пару годин, після чого з’явились повідомлення про те, що Apple не веде переговорів про це поглинання.

Я згадала цю історію, бо ажіотаж навколо TikTok та ситуації з цим додатком такий, якого я давно не пам’ятаю, а я дуже давно пишу про технології.

Ще одна новина про TikTok стосується Дональда Трампа, який назвав чи не точну дату заключення угоди. Трамп сказав, що до 15 вересня додаток буде заблоковано, якщо він не буде куплений американською компанією. Тобто на угоду дається «аж» 45 днів. Якщо TikTok стане американським (тобто американські операції TikTok), то сервіс не заблокують, в іншому випадку йому доведеться попрощатися з американською аудиторією.

Я згадала слова Трампа, сказані ще минулої п’ятниці, ще й того, що президент США впевнений, що «значна сума від угоди повинна піти в бюджет країни». «Тому ми зробимо все можливе, щоб ця угода відбувалась», — додав Трамп. Тобто ще раз: американська компанія купує у китайської її американський підрозділ, а гроші отримує бюджет США.

Американська преса буквально вибухнула після цієї заяви, особливо, коли президент країни порівняв угоду з відносинами між орендатором та орендодавцем: «У орендатора нічого немає, того він оплачує гроші».

Ця ідея виглядає, як спроба «здати в оренду» американську аудиторію сервісу.

Історія навколо TikTok стає все цікавішою.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *