Тижневі підбірки

TopDigitNews №10: основне в ІТ та діджиталі за тиждень (5 – 3 жовтня). Монополізм BigTech, Twitter проти Трампа, СБУ проти «ВКонтакте»

TopDigitNews №10: основне в ІТ та діджиталі за тиждень (5 – 3 жовтня). Монополізм BigTech, Twitter проти Трампа, СБУ проти «ВКонтакте»
 
Минулого тижня американські високопосадовці таки вирішили, що великі технологічні компанії займають монопольне становище на ринку, СБУ вирішило боротись з «ВКонтакте» через Google та Apple, Twitter знову блокував Дональда Трампа. Уже десятий випуск семи найголовніших техноновин минулого тижня.
 
?Великі технологічні гіганти (BigTech) займають монопольне положення на ринку та досягають його завдяки нечесній анти конкурентній практиці. Вочевидь, представники компаній не погодились з висновками щодо розслідування
 
?СБУ вимагає, щоб магазини мобільних додатків видалили санкційні продукти з App Store та Play Market, в першу чергу, додаток для «ВКонтакте».
 
?Nvidia показала платформу Nvidia Maxine, яка дозволить покращити якість відео дзвінків. По суті, цей інструмент дозволить покращити картинку, навіть якщо у учасника відозв’язку погане інтернет-з’єднання – таке собі втілення алгоритму стиснення з The Silicon Valley
 
?Компанія H&M заплатить 35 мільйонів євро за те, що мала базу даних з детальною інформацією про співробітників, до якої належали персональні дані, медичні, інформація про релігійну приналежність. Такі дії стали прямим порушенням регламенту GDPR
 
?Війна між Дональдом Трампом на соціальними мережами продовжилась. Президент США написав, що Covid-19 не є страшніший за грип. Facebook видалив цей допис, а Twitter додав помітку щодо його маніпулятивності. Складно живеться соціальним платформам з Дональдом Трампом.
 
?Апеляційний суд Франції вирішив, що соціальні платформи повинні платити за контент. Тепер Google мусить домовитися з французькими медіа щодо таких виплат
 
?Після заборони не займатись політичною активністю на роботі, наприклад, обговорювати політику в робочих чатах, компанію Coinbase залишили 60 співробітників або 5% всього персоналу.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *