Тижневі підбірки

TopDigitNews №9: основне в ІТ та діджиталі за тиждень (28 вересня – 3 жовтня). Спільні чати Facebook&Instagram, новинки від Google, безконтактна оплата від Amazon

Найголовніші ІТ-події минулого тижня стосуються об’єднання Facebook Messenger та Instagram, коментарів у Telegram, нових смартфонів від Google, безконтактної оплати від Amazon та ще дечого.

?Користувачі Instagram можуть підключити повідомлення до Facebook Messenger. Це означає, що можна буде відправляти повідомлення через Facebook Messenger користувачам Instagram. Це об’єднання не буде обов’язковим, але воно є більш ніж логічним, враховуючи не дуже зручні повідомлення у Instagram. Ну і це ще один крок на закріплення тріумвірату Facebook-Instagram-WhatsApp як найпотужнішої соціальної платформи.
https://bit.ly/30ul3kx

?Google провела презентацію своїх новинок і показала два нових 5G-смартфона, розумну колонку і нову операційну систему для телевізорів.
https://bit.ly/3jwbzws

?Amazon представила пристрій для оплати покупок у фізичних магазинах через сканування долоні. Досить зв’язати платіжну карту з долонею, потім в магазині потрібно потримати руку перед гаджетом. У Amazon підкреслюють, що цей спосіб оплати більш надійний з точки зору приватності, бо неможливо ідентифікувати людину за її долонею.
https://bit.ly/3ngeBr5

?Сингапур стане першою у світі країною, яка буде використовувати систему ідентифікації по обличчю. Це найбільш масштабний запуск біометричної ідентифікації у світі на національному рівні. Система отримає назву SingPass і буде використовуватись як ідентифікатор, наприклад, для доступу до державних послуг.
https://bbc.in/3ngEZkn

?В Telegram з’явилась можливість залишати коментарі до постів, в тому числі у вигляді голосових повідомлень.
https://bit.ly/3cTgepK

?Google запускає новинний проект Google News Showcase, в рамках якого готова заплатити його медійним партнерам $1 млрд за створений контент. Ідея гарна, хоча Європейська рада видавців вельми скептично оцінила цю ідею, вважаючи, що таким чином Google зможе диктувати правила щодо контенту
https://reut.rs/3nbpbPX

?Розумні гаджети – об’єкти атак. І словосполучення «атака кавоварок» минулого тижня стало ближчим до реальності. Фахівець з безпеки зламав прошивку розумної каво машини і заставив вимагати викуп за каву, неконтрольовано бризкатися кип’ятком і майнити криптовалюту.
https://bit.ly/3jscGgG

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *