Без рубрики

Цікаве чтиво на цілий тиждень

Десять статей, які варто прочитати протягом наступного тижня. Найцікавіші лінки на теми, присвячені ІТ, Уанету, журналістиці, технологій та їх впливу на суспільство. Не всі з них опубліковані минулого тижня, проте всі варті того, щоб їх прочитати.

Media.Lab пише про вибори та журналістику. Чи вплинули журналісти на результати виборів у США? Безперечно. Чи варто звинувачувати Facebook у вибранні Трампа? Напевно. Про все це читайте в перекладі колонки «Медіа схибили на цих виборах».

Цікавий аналіз стану української мови в українському інтернеті показує, що Уанет на дві третіх російськомовний. Цікаво, що сайти, присвячені комп’ютерам, займають п’яте з кінця місце щодо використання української мови.

«Медіаграмотність» публікує матеріал-аналіз про еволюцію соціальних мереж. Автор намагається проаналізувати формати, мету ведення соцмереж та кличе всіх у Telegram.

Матеріал Colta трирічної давності, проте не менш актуальний – про те, як Life.ru слідкує за медійними персонами – така собі сповідь папарацці.

Наступний текст від «Медузи» – переклад статті про головні ризики 2017 року від Bloomberg. Серед цих загроз експерти називають загрозу потужних кібератак, причому вони використали термін «кібервійни».

Тему американських виборів в підбірці посилань я продовжу матеріалом «Текстів» про сайти фейкових новин, точніше, про їх економіку. Віральний контент плюс алгоритм Facebook плюс люди, які поширюють фейки – і бізнес на фейках стає дуже вигідним.

Ще один матеріал про фейки – аналіз причин, які призвели до їх поширення. Відхід від способів читання новин у нормальному порядку і перехід до алгоритмічної стрічки – це прекрасний інструмент для маніпулювання суспільною думкою.

Газета.ру пише про те, як хакери зламують розумні будинки. Насправді проблема безпеки інтернету речей ще не вирішена глобально, а от проблем через її відсутність уже існує дуже багато.

АІН публікує переклад колонки про те, як Facebook знищує інтернет. Дійсно, видається, що Facebook хоче замінити своїм сервісом все, що існує зараз у Мережі. Від його сповіщень дітися нема куди.

І на завершення – підбірка сайтів для вбивання часу від Компьютерра. Таке собі бездумне вбивання часу, яке теж часом необхідне.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *