Без рубрики

Тиждень в ІТ під мікроскопом (16-22 травня): Google I/O та атака китайських виробників смартфонів

Головна подія минулого тижня – конференція Google I/O. Про головні її анонси можна почитати в блозі Cloudtessa. Серед них – нові месенджери, голосовий помічник, нова версія Android та багато новинок для розробників. Представлені анонси дають змогу зробити висновок, що Google хоче бути в нашому житті представленою ще більше, а штучний інтелект їй в тому допоможе. По великому рахунку, з Google I/O можна зробити висновок, що такими темпами не залишиться сфери, в якій Google була б ще не присутня. Ну а там, де Google нема, буде Facebook.

— ринки, акції, капіталізації, IPO та інші мудрі слова

Компанія FIH Mobile Ltd купила у Microsoft бізнес по виробництву телефонів Nokia. Вартість угоди – $350 млн.

Tesla хотіла продати акції на $2 млрд, щоб отримати кошти на виробництво Model 3, проте змогла отримати лише $1.46 млрд.

— нове в популярних сервісах

Facebook запустила в браузерній версії новий сервіс Live Map, який представляє собою інтерактивну карту світу, на якій точками відзначено, де зараз відбувається пряма відеотрансляція.

— нові інструменти: додатки, сервіси, мобайл

Google представила конкурента Uber та Blablacar – сервіс Waze Carpool, який наразі доступний для жителів Сан-Франциско.

“Розумний навушник” Waverly Labs перекладає слова з однією мови на іншу в режимі реального часу

Мобільний додаток Mathpix може розв’язати сфотографоване рівняння.

eBay запустила перший у світі віртуальний магазин, який управляється поглядом.

IMAX та Google разом розроблять сучасну камеру віртуальної реальності. При цьому IMAX планує заробляти на трансляції фільмів, знятих на VR-камеру.

Порносервіс PornHub випустив власний фітнес-додаток BangFit, користувачам якого пропонується рухатись разом із акторами порнороликів і таким чином покращувати свою фізичну форму.

Мобільний додаток Pay Your Selfie платит користувачам за селфі з рекламою брендів. За одне фото користувачі можуть отримати від $0.2 до $1.

— що відбувалось в Уанеті і у сусідів

Додаток Chatlas українських розробників дозволить організувати синхронний переклад телефонних розмов та усних переговорів. Додаток платний, а переклад здійснюють синхронні перекладачі, зареєстровані в системі.

В Україні запустили ресурс з верифікації контенту в онлайні. Сервіс http://verify.org.ua/ дозволяє задати посилання та виконати інструкції, які дозволять переконатися в тому, що контент є правдивим.

— лише статистика: цифри тижня

Продажі розумного годинника Apple Watch впали на 63% порівняно з різдвяним розпродажем.

По даним StatCount, доля Firefox складає 15.6%, доля Internet Explorer – 15.5%, а лідером є браузер Google Сhrome, доля якого складає 60.5%.

В топ-5 виробників смартфонів вперше увійшли три китайські компанії – це Huawei, Oppo та Xiaomi, вони контролюють біля третини світового ринку смартфонів.

В США в першому кварталі було продано 2 млн “хром буків” і лише 1.7 млн Macbook.

— щось цікаве

Xiaomi випустила “розумний” чемодан 90 Minutes Smart Suitcase, який може підключатись до смартфонів та інших пристроїв через Bluetooth, а власник чемодану може віддалено управляти замками, а у випадку крадіжки він отримає повідомлення про це.

У Франції офіційно дозволять ігнорувати робочу пошту у неробочий час. В рамках трудової реформи в країні буде прийнято закон, згідно з яким наймані працівники зможуть не відповідати на робочі листи.

Google та Facebook планують відкрити власні університети, мета яких – підготовка кадрів та реформа освіти в країні.

Periscope вводить функції онлайн-трансляції з беспілотників. Відео таких трансляцій можна буде зберігати більше 24 годин.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *