Без рубрики

Тиждень в ІТ під мікроскопом (8-12 лютого): Twitter, Twitter, що ж ти робиш

Минулий тиждень почався із Дня безпечного інтернету і продовжився під знаком Twitter: компанія анонсувала те, що раніше заперечувала, запустила нову рекламу і оголосила про падіння аудиторії. Але про все по порядку.

Традиційно другий вівторок лютого у світі відзначається як День безпечного інтернету. В цей день про безпеку в інтернеті писали дуже багато, а Google вирішила вчинити по свому: всім, хто пройшов перевірку безпеки свого аканту (і встановив параметри, які на думку Google, є правильними), компанія роздавала по 2 Гб дискового простору. До прикладу, я перевірку пройшла, але двухфакторну авторизацію не встановила – мені 2 Гб не дали. В Google на цьому тижні вирішили не лише обмежитись таким «святкуванням» дня безпечного інтернету. Інша новина, пов’язана з Google, на мій погляд, набагато важливіша – стало відомо, що Google відмовляється від Flash-банерів. Ну нарешті! Цій технології, яка глючить і заставляє наші браузери виснути, давно пора на пенсію. Ще одна новина щодо Google – стало відомо, що з інтернет-магазину Google Play видаляють інструменти блокування реклами. Цікаво, як ця історія буде розвиватися надалі.

secur

Але героєм тижня, безперечно, був Twitter. Почалося все з того, що Twitter таки запустив стрічку новин аля-Facebook, тобто таку, яка базується не на хронологічному порядку, а на вподобаннях користувачів. «Таки», бо минулого тижня компанія заявила, що ні в якому випадку не робитиме цього. Отже, збрехали… Нагадаю, що на минулому тижні лише чутки про цю функцію викликали протести користувачів та навіть появу хештегу #RIPTwitter. Але це ще не все. Twitter  став розміщувати відеорекламу на новому місці – у верхній частині екрану. Наступного дня компанія Twitter представила фінансові результати, в яких повідомила про падіння аудиторії. Вперше в історії. На фоні останньої новини «інновації» Twitter  більш ніж дивують, більше того, я впевнена, що ні до чого доброго вони не приведуть. Динаміка акцій компанії підтверджує мої слова

— ринки, акції, капіталізації, IPO та інші мудрі слова

— минулого тижня більш як на 10% впали акції Zynga – ігрова компанія відчиталась про слабкі результати попереднього кварталу

— про збитки повідомив потоковий аудіо сервіс SoundCloud. За останні три роки збитки компанії перевищили 100 млн євро.

— капіталізація LinkedIn впала на $10 млрд – теж через поганий фінансовий звіт.

— Visa належить біля 10% акцій сервісу електронних платежів Square, створених засновником Twitter Джеком Дорсі

— угоди тижня

— китайська компанія за $1,2 млрд купує Opera Software ASA — новим власником розробника браузерів стане група китайських компаній, якій належить розробник ПЗ Qihoo 360 Technology, розробник ігор Beijing Kunlun Tech та інвестиційна компанія Yonglian Investment.

— видавничий дім Time купив Viant, компанію, який належить одна з перших глобальних соціальних мереж MySpace. Виявляється, когось може зацікавити аудиторія MySpace. Кажуть, що аудиторія того сайту, не багато й не мало – біля 50 млн користувачів на місяць.

— виробник спортивного одягу ASICS купує фітнес-додаток Runkeeper. Видається, що продуктові компанії йдуть в ІТ?

— чутки тижня

— Google готується закрити фото сервіс Picasa. Певно давно пора, особливо після запуску хмарного сервісу Google Photos, на який користувачам пропонується перенести свої файли.

picasa

— Verizon веде переговори про купівлю Yahoo!, нараді неофіційно.

— інтернет-радіо Pandora може продати свій бізнес

— нове в популярних сервісах

— у месенджері Viber тепер можна переказувати гроші. Наразі лише американцям

— у Instagram з’явиться лічильник переглядів для відео.

— месенджер ICQ запустив нову функцію – живі чати

— щось цікаве

— робот-таракан під назвою CRAM (“compressible robot with articulated mechanisms”), якого створили в Каліфорнії, буде використовуватися для пошукових та рятувальних операцій.

— встановлено новий рекорд складання кубика Рубіка – система Sub1 вміє зібрати кубик менше як за 0.9 секунди.

toilet

— хакери зламали “розумний” унітаз і отримали контроль над ним, наприклад, навчились у віддаленому режимі запускати злив води

— розробники створили плагін NonAd Block, який видаляє з веб-сторінки весь контент, залишаючи лише рекламу. Такий собі анти-AdBlock

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *