Роздуми про технології

По два долари за лінк – і прибуток Instagram гарантовано

Проблема Instagram, пов’язана з тим, що там важко просувати посилання і «заводити» користувачів на сайт, найближчим часом може бути вирішена.

Вчора з’явилась інформація про один цікавий патент, отриманий компанією Facebook. Цей патент власне і наводить на думку про те, що за посилання в Instagram-постах материнська компанія планує брати гроші.

Патент буде розпізнавати текст-підпис до фотографії, і якщо в цьому тексті є посилання, то соціальна платформа запропонує користувачу заплатити за це посилання. У матеріалі та ілюстрації до нього продемонстроване спливаюче повідомлення з проханням заплатити $2 за те, щоб введене посилання стало активним, тобто щоб по ньому можна бути перейти.

По-моєму, це один з найбільш очевидних і найбільш «екологічних» по відношенню до аудиторії способів монетизувати популярність Instagram.

Звісно, цей інструмент – це лише патент, і невідомо коли він буде реалізований. Не виключено, що ця тестова функція ніколи й не з’явиться у Instagram. Але чи ви в це повірите? Навіть якщо згадати, що у матеріалі-оригіналі від The Verge з’явився офіційний коментар представника Instagram про те, що компанія не планує вводити цю функцію.

Проблема з неможливістю перетягнути трафік з Instagram на сайт давно існує і, якщо згадати, що Instagram – це один з найбільш популярних соціальних сервісів, особливо серед молоді, то така функція і такий спосіб монетизації буквально сам напрошується. Тому я впевнена, що варто чекати появи такої функції у Instagram. Інше питання, скільки коштуватиме посилання, чи буде ціна однаковою для популярних блогів і для блогів-початківців, чи будуть посилання у «сторіз», як будуть рахуватись переходи з цих посилань, чи будуть вони рахуватись взагалі, чи буде гнучке ціноутворення і т.д. Ніби-то посилання буде відключатись, якщо за нього не заплатити, і оплачувати можна буде лише посилання в бізнес-акаунтах. Але це все лише чутки.

Зараз Instagram дозволяє розмістити посилання в «Біо» та популярні акаунти можуть давати посилання в «сторіс». Поява посилань під постами може дати новий поштовх сервісу і новий заробіток Instagram.

Якось давно, під час скандалу з Cambridge Analytica Цукерберг говорив, що не виключається запуск платних версій його сервісів, вільних від реклами. Після того більше згадок про це не було, то ж «дводоларові посилання» може спіткати така ж доля.

Але особисто мені ще дуже цікаво, як «умільці» навчаться обходити це обмеження і чи думають над чим уже зараз розробники цієї функції.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *