Без рубрики

Тиждень в ІТ під мікроскопом: Apple наважилася сказати «ні» ФБР

Минулого тижня Apple стала чи не революціонером у питанні захисту приватності користувачів: компанія відмовилась розблокувати смартфон вбитого терориста, не дивлячись на рішення суду. Yahoo повідомила про закриття сервісів і офіційний продаж, в Україну йде Uber.

Основна новина цього тижня – відмова Apple розблокувати смартфон терориста з Сан-Бернардіно на вимогу ФБР. Цікаво, що у ФБР було навіть рішення суду, проте Apple залишилась невблаганна. Компанію Apple у її рішенні підтримали Google, WhatsApp, користувачі провели мітинг біля офісу Apple, а сама компанія планує оскаржувати це рішення. Навколо історії уже почалися спекуляції – по Apple доволі різко «пройшовся» Дональд Трамп. Загалом думки суспільства розділилися щодо того, чи повинна компанія виконувати рішення суду. Буде цікаво поспостерігати за цим кейсом далі.

Facebook найближчим часом планує зробити свій сервіс Instant Articles доступним для всіх бажаючих. Це означає, що всі зможуть публікувати в ньому контент, а користувачі Facebook зможуть його читати, не залишаючи соціальну мережу. Facebook обіцяє ділитися доходами від реклами. Хоче стати, певно, таким собі телевізором для новин, універсальним простором, в якому ми споживатимемо весь контент. Не впевнена, що ця ідея аж дуже перспективна, принаймні для авторів контенту.

facebook instant articles

Yahoo повідомила про закриття ряду сервісів, а також офіційно сказала про продаж її інтернет-бізнесу. «Нарешті», — зітхнуло багато аналітиків. А я, пригадуючи історію 2008 року, коли компанію хотіла купити Microsoft, але так і не купила, бо не домовилась про ціну, беру попкорн і сідаю в перший ряд спостерігати за серіалом «Хто купить Yahoo». Я чогось думаю, що цей серіал буде довгим.

— нове в популярних сервісах

Мобільна версія Skype тепер підтримує групові відео дзвінки – функція стала доступною для всіх бажаючих.

Інструмент Google Gmailify дозволить використовувати всі можливості Gmail-пошти з електронними адресами на Yahoo та Outlook.

Facebook планує запустити рекламу в месенджері Facebook Messenger – власники комерційних акантів зможуть зі своїх акаунтів розсилати рекламні повідомлення іншим користувачам додатку.

Google розробляє рекомендаційний сервіс для онлайн-контенту, який буде вбудовано в браузер Google Chrome. Його попередня назва — ChromeReader або Morning Reads.

Instagram запускає двухфакторную аутентифікацію, а Twitter запускає пошук по анімованим GIF-зображенням.

— що відбувалось в Уанеті і у сусідів

У Львові з’явився мобільний додаток для відслідковування руху міського транспорту – цей додаток Lviv Transport Tracker дозволить побачити, де знаходиться певний конкретний автобус, трамвай чи тролейбус.

Сервіс таксі Uber розпочав набір водіїв в Україні – для старту сервісу, найймовірніше, уже в березні.

В черговий раз Україну було названо найбільш піратською країною світу – на думку міжнародного альянсу інтелектуальної власності (IIPA), Україна третій рік поспіль була названа основним порушником авторських прав в інтернеті.

— лише статистика: цифри тижня
  • Google Translate в даний час охоплює 99% світової онлайн-спільноти
  • у четвертому кварталі минулого року у світі було продано більше 8 млн «розумних» годинників і лише 7 млн класичних годинників
  • американські рітейлери знизили ціни на “розумні” годинники Apple Watch на $100

apple watch

  • соціальні мережі Facebook та Twitter забезпечують 8% і 5% інформаційних приводів у «Яндекс.Новинах» відповідно.
  • в Україні, згідно з прогнозами аналітиків з компанії Citi Group, роботи займуть більше 60% виконанні некваліфікованої праці.
— щось цікаве

Новий мобільний додаток Follower дозволить організувати стеження за самим собою.

Новий біо-3D-принтер уже сьогодні може друкувати тканини для людського організму, які готові до трансплантації пацієнтам.

Пристрій TUSK (Telephone Utility Support Kit) допоможе закріпити смартфон на запясті і користуватися ним, маючи вільні руки і екран перед очима.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *